Mediniai stumdukai 

Pristatymas per 1-3 d.d.

49.99 € -10% Akcija! 44.99
Dėti į krepšelį
Akcija!
Pristatymas per 1-3 d.d.

58.50 € -15% Akcija! 49.73
Dėti į krepšelį

Mediniai stumdukai

Mediniai stumdukai mažyliui suteikia daugiau naudos nei įsivaizduojate. Jų pagalba jis gali greičiau žengti pirmuosius žingsnelius. Be to, jau vaikštantį vaiką žaislas skatina stovėti ir vaikščioti, tokiu būtu padėdamas tobulinti jau esamus įgūdžius.

Tačiau tai tik keletas šio gaminio privalumų, kurių, be abejo, yra ir daugiau.

  • Norėdamas naudotis stumduku mažylis turi pasitelkti stambiosios motorikos įgūdžius, o tokiu būdu yra stiprinami jo raumenys, jų jėga ir tonusas. Šių raumenų dėka palaikomi tokie fiziniai įgūdžiai, kaip stovėjimas, ėjimas ir sukimasis.
  • Galbūt taip neatrodo, tačiau šliaužioti ir vaikščioti stumiant žaisliuką yra gerokai sudėtingiau nei tai daryti vienam, be žaislo, todėl žaidimo metu vaikas įgyja koordinacijos įgūdžių. Be to, jis gerina savo pusiausvyrą.
  • Stumdukas tai pat tinkamas ir smulkiosios motorikos formavimui, kadangi stumdydamas žaislą vaikas išmokstą jį tinkamai sugriebti ir vairuoti, kad šis važiuotų mažylio pasirinkta kryptimi. Taip yra stiprinami pirštukų ir rankų raumenys bei formuojami judesiai.
  • Erdvinių įgūdžių dėka, vaikas ima suprasti, kaip jis juda skirtingų objektų atžvilgiu. Tai reikalinga, kad jis galėtų nuspręsti ir įvertinti, kur eiti, kiek toli turėtų eiti ir kokius posūkius reikia padaryti, kad pasiektų tikslą.
  • Medinis stumdukas taip pat gali daryti įtaką vaiko mąstymui – pasirinkus produktą, kuriame yra pavyzdžiui formų rūšiuoklė, skaičiai, labirintai ar kitokie lavinamieji elementai, mažylis turės galimybę mokytis juos pažinti ir suprasti jų paskirtį, tuo pačiu ugdydamas atitinkamus savo įgūdžius.

Stumdukai skatina vaiko judėjimą ir aktyvumą. Vaikas mokosi kontroliuoti savo kūną, išmoksta balansuoti ir koordinuoti judesius, o tai yra svarbu jo motoriniam vystymuisi. Šis fizinis aktyvumas taip pat padeda pagerinti vaiko sveikatą ir stiprina jo raumenis bei kaulus.

Svarbu paminėti, kad stumdukai skatina vaiko nepriklausomybę ir pasitikėjimą savimi. Nuo pat pradžių vaikas turi mokytis išlaikyti pusiausvyrą ir pasitikėti savo gebėjimais, kad galėtų nuvažiuoti. Tai skatina vaiko iniciatyvą ir norą išmokti naujų dalykų, nes jis mato, kaip jo pastangos atneša rezultatus.

Be to, stumdukas yra puikus būdas praleisti laiką lauke. Jis skatina vaiką būti aktyviam ir tyrinėti aplinką, o tai gali padėti skatinti vaiko kūrybiškumą ir vaizduotę.



Taip pat, šie mediniai žaislai prisideda prie mažylio vaizduotės formavimo. Jie gali būti įvairių formų, pavyzdžiui gyvūnėlių, arba su įrengtais priedais, kurie skatina vaidmenų žaidimą. Tokiu būdu vaikas gali atlikti visokiausius vaidmenis ir kurti savo istorijų scenarijus.