Kūdikių lizdeliai - kam jie skirti?

 kūdikių lizdelis

Kiekvienam kūdikiui reikalinga saugi, šilta, jauki ir patogi vieta poilsiui bei žaidimams.

Tačiau kartais gali būti sudėtinga išsirinkti tinkamą sau ir mažyliui produktą, iš itin gausaus jų asortimento.

Gražus, praktiškas ir funkcionalus kūdikio lizdelis - puikus pasirinkimas, kuris palengvina kasdienę mažylio priežiūrą jau nuo pirmųjų jo gyvenimo dienų.

Tokie gultukai yra pagaminti iš minkštų, švelnių audinių, kurie užtikrina tinkamą oro cirkuliaciją ir yra saugūs naudoti vaikams.

Lizdeliai gali būti naudojami daugelyje vietų, pavyzdžiui lovelėje, tėvų lovoje, vežimėlyje, ant kilimo, sofos ar net vykstant į gamtą. Specialus jų dizainas užtikrina, kad mažylis neapsivers, o tokiu būdu gultukas padeda išvengti uždusimo pavojaus. Tai naudinga ir tuomet, kai vaikutis miega kartu su tėveliais jų lovoje - lizdelis neleidžia atsitiktinai prispausti ar prigulti mažylio.

Taip pat, toks gultukas ypač naudingas kelionių ir išvykų metu. Priešingai nei sunkūs ir, dažniausiai, dideli lopšiai, jis yra lengvas, kompaktiškas bei paprastai transportuojamas. Jums neteks ieškoti papildomos vietos automobilyje, kadangi minkštą lizdelį galima ir sulankstyti. Prireikus jis tilps net į vežimėlio daiktų krepšį.

Jaukus lizdelis leidžia vaikučiui atsipalaiduoti, nes net nepažįstamoje vietoje paguldytas į savo gultuką kūdikis visur jausis kaip namie.

Gulėti tokiame lizdelyje mažyliui bus jauku, saugu ir komfortiška. Tuo tarpu tėveliai, būdami netoliese, galės ramiai atlikti savo darbus ar užsiimti kasdiene veikla, kadangi minkštas, paaukštintas kraštas neleis kūdikiui išriedėti.

Lizdelis gali net trumpam dienos miegeliui pakeisti lovytę. Prireikus gultuką galima naudoti ir keičiant sauskelnes ar atliekant mankšteles, o virš jo padėjus stovelį su žaisliukais, jis taps puikiu kūdikio veiklos centru. Be to, mažyliui paaugus lizdelis itin naudingas treniruotėms ant pilvuko ir mokantis laikyti galvytę. Ant jo galima atlikti įvairius pratimus stiprinačius vaiko raumenukus.

Šiuo metu galima rasti daugybę rūšių lizdelių. Jie būna pagaminti iš natūralių audinių, hipoalerginiai. Dauguma jų turi nuimamus užvalkaliukus, kuriuos galima skalbti skalbimo mašinoje. Tai ypač svarbu rūpinantis higienos klausimais, kadangi tokius lizdelius yra labai paprasta prižiūrėti.

Kai kurie jų turi užsegamus ar virvelėmis tvirtinamus kraštus, kuriuos atrišus ar atsegus galima reguliuoti dydį pagal individualius poreikius. Tokiu būdu lizdelį bus galima naudoti sutekiant dar daugiau patogumo Jūsų kūdikiui, nes pritaikytas pagal mažylio dydį jis suteiks naujagimiui pojūtį, panašų į tą, kuomet jis vis dar buvo mamos pilvelyje, o tai leidžia jam lengviau nurimti ir net užmigti.

Be to, kūdikių lizdeliai gali būti įvairių spalvų ir dizainų, todėl kiekvienas ras savo mėgstamą spalvų ir raštų derinį. Dėka to, produktas lengvai pritaikomas prie kitų mažylio daiktų, o tai ypač naudinga jei vaiko kambaryje nuspręsite naudoti teminį dekorą ar siekdami išlaikyti atitinkamus spalvų derinius.