Balansiniai dviratukai 

Pristatymas per 1-3 d.d.

45.90 € -30% Akcija! 32.13
Dėti į krepšelį

Kaip išsirinkti tinkamą balansinį dviratuką?

 balansiniai dviratukai

Viena iš populiariausių transporto priemonių vaikams - balansiniai dviratukai. Smagi galimybė lavinti vaikučių motorinius sugebėjimus, skatinti judėti, mokyti balansavimo įgūdžių. Šios transporto priemonės būna įvairios, su pripučiamomis padangomis ar EVA pluošto. Taip pat rėmas gali būti metalinis, medinis arba plastiko. Be to pasitaiko ir tokių modelių, kurių vairas ar sėdynė nesireguliuoja, todėl yra pakankamai statiški ir trumpiau naudojami. Žemiau apžvelgsime du galimus variantus su metaliniu bei mediniu rėmu.

Mediniai balansiniai dviratukai

Ekologiškas sprendimas, kuris vieniems patinka, o kitiems ne. Tam yra keletas priežasčių. Medinė konstrukcija nebūtinai yra tokia ilgaamžiška, kaip metalinė. Taip pat medinės konstrukcijos dalys gali būti jautresnės drėgmei, todėl pasitaiko deformacijos problemų. Dar vienas labai svarbus aspektas - vairas. Medinių balansinių dviratukų vairas dažniausiai nebūna reguliuojamas, todėl žvelgiant į ilgąją perspektyvą, jis šiek tiek vaikams gali sukelti nepatogumo jausmą augant.

Kyla klausimas kokie yra pliusai? Pasitaiko modelių, kurie būna pakankamai lengvi, taip pat vienas iš pagrindinių aspektų - ekologiškumas, taip pat, jog yra nerūdijantis. 

Metaliniai balansiniai dviratukai

Dažniausiai universalūs, patogūs, su įvairiomis opcijomis. Metalinių balansinių dviratukų gali būti įvairių, su pripučiamomis padangomis, arba EVA pluoštu, su stabdžių sistema, su reguliuojamu vairu, pastatymo kojele. Metalinė konstrukcija turi kur kas daugiau variantų, kurie prideda komfortiškumą šiai transporto priemonei. Nors ir turi daug pliusų, taip pat galima įžvelgti ir tam tikrų minusų. 

Kokie yra metalinių dviratukų minusai? Vienas iš pagrindinių minusų - svoris. Ne visi, bet kai kurie metaliniai balansiniai dviratukai gali būti sunkesni, todėl vertėtų atkreipti dėmesį prieš perkant. Taip pat pažeidus pirminį dažo sluoksnį turėsime problemų su korozija.

Įsigyjant balansinius dviratukus patartina atkreipti dėmesį į poreikius bei iškelti tam tikrus klausimus. Kokia kelio danga vaikas važinės, ar tai bus lygi danga, ar žvyruota. Norite, jog vaikas mokytusi su rankiniu stabdžių, ar manote, jog jam dar per anksti. Jums reikalinga transporto priemonė su pripučiamais ratais ar pakanka EVA pluošto.

Iškėlus visus šiuos klausimus pirkti prekę bus kur kas paprasčiau.