Vaikiški traktoriai 

Traktoriukai vaikų žaidimams

 mediniai žaislai

Nesvarbu ar Jūsų mažasis svajoja vieną dieną tapti tikru ūkininku, ar jam tiesiog patinka didelės transporto priemonės – traktorius nepaliks abejingo nė vieno automobilių entuziasto. Toks žaislas ugdo vaikų vaizduotę bei įvairius įgūdžius. Jis puikiai tinka individualiam žaidimui ar žaidimui drauge su kitais.

Transporto piemonė padeda mažiesiems išlikti fiziškai aktyviems, kadangi jiems tenka vytis žaisliuką, kai šis rieda į pasirinktą tašką.Traktorius gali būti puiki priemonė tiek kūrybingiems vaiko vaidmenų žaidimams, tiek siekiant mažylį supažindinti su sodo buities darbais. Be to, tokia transporto priemonė padeda lavinti vaiko problemų sprendimo įgūdžius, kadangi jam tenka numatyti kelią vežant įvairius daiktus iš taško A į tašką B.

Žaidimo metu vaikas ugdo ir kitus įgūdžius, pavyzdžiui kraudamas krovinius ir nukabindamas bei užkabindamas priekabą tobulina motoriką ir fizinius gebėjimus. Renkantis tokį žaislą savo vaikui, rekomenduojama atsižvelgti į jo kokybę. Svarbu, kad jis neturėtų aštrių, duriančių kampų ir visos plastiko dalys būtų tvarkingai sumontuotos.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į amžiaus kategoriją, kadangi vyresniems vaikams skirtos transporto priemonės gali turėti smulkesnių dalių, kurios netinkamos mažiems vaikams.