Kaip tinkamai pasirinkti triratuką?

 mediniai žaislai

Vos tik atšyla orai, tėvai pasiruošia sezonui ir įsigyja arba ištraukia savo triratukus. Jeigu triratuko vis dar neturite, pabandysime apžvelgti visus įmanomus variantus ir padėti išsirinkti. Rinkoje yra keletas skirtingų tipų triratukų. Vieni yra skirti minimui su pedalais - pramogai, kiti vaikučio vežimui, patogiam pasivaikščiojimui.

Triratukai su stūmimo galimybe

Jeigu ieškote triratuko, kuris bus skirtas patogioms kelionėms su vaiku, privalote rinktis su stūmimui skirta rankena. Tokie triratukai dažniausiai turi standartinius priedus - apsaugą nuo saulės bei lietaus, diržinę sistemą, apsaugos bortelį, kojų padus, vairą, sėdimą bei gulimą padėtį bei daiktadėžę. Kyla klausimas į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis triratuką? Siūlytume įsivertinti ar triratuko ratai jums reikalingi pripučiami ar EVA pluošto. Būna atvejų, jog dėl šios priežasties žmonės pradeda gailėtis įsigijus prekę. Vieningos nuomonės nėra, populiarūs abu variantais, vieni įžvelgia trūkumų su pripučiamais kiti su EVA pluošto. O mes trumpai apžvelgsime ir papasakosime šiuos privalumus bei trūkumus.

EVA pluošto triratukų ratai

Šio tipo ratai yra kietesni, su jais nėra taip malonu važiuoti. Tačiau vienas iš pagrindinių privalumų yra toks, jog jais nereikia rūpintis, jų niekada nepradursite, todėl iš vienos pusės tai bus pakankamai saugus sprendimas. Tačiau ar patogus? Vėl gi reikėtų įsivertinti, kokia danga dažniausiai važinėjate, jeigu tai ypač lygūs keliai, nežvyruoti, EVA pluošto ratai - geras sprendimas.

Pripučiami ratai

Šio tipo ratai yra visiškai skirtingi, lyginant su EVA pluoštu. Tai minkštesni, turintys vieną iš pagrindinių privalumų, patogu riedėjimą bet kokia kelio danga. Todėl, jeigu tenka važinėti žvyruoti keliu, šis pasirinkimas būtų vienas iš protingesnių. Tačiau, kai kas įžvelgia ir minusų, o vienas iš pagrindinių yra priežiūra. Pradūrimo atveju reikės tvarkyti, taip pat pasitaiko, jog ratai išsileidžia, todėl juos reguliariai reikia pripūsti. Jeigu tokie aspektai jūsų nejaudina, verta pagalvoti apie tokio modelio įsigijimą.

Taip pat patartina atkreipti dėmesį ir į tai ar visos triratuko dalys nusiima, ir kai vaikas turės daugiau metukų, ar su turimu modeliu galės važiuoti pats. 

Įvertinus visus šiuos aspektus galima išsirinkti visai neblogą triratuką, kuris bus patogus, komfortiškas ir funkcionalus.