Lavinamieji - edukaciniai žaislai 

Akcija!
Pristatymas per 1-3 d.d.

8.90 € -40% Akcija! 5.34
Dėti į krepšelį
Akcija!
Pristatymas per 1-3 d.d.

9.95 € -20% Akcija! 7.96
Dėti į krepšelį
Pristatymas per 1-3 d.d.

13.50
Dėti į krepšelį
Akcija!
Pristatymas per 1-3 d.d.

9.95 € -20% Akcija! 7.96
Dėti į krepšelį
Akcija!
Akcija!
Pristatymas per 1-3 d.d.

8.19 € -40% Akcija! 4.91
Dėti į krepšelį
Akcija!
Pristatymas per 1-3 d.d.

18.60 € -40% Akcija! 11.16
Dėti į krepšelį
Akcija!
Pristatymas per 1-3 d.d.

24.00 € -15% Akcija! 20.40
Dėti į krepšelį

Lavinamųjų žaislų - žaidimų nauda

 Lavinamieji žaislai

Šioje kategorijoje rasite įdomius, spalvingus bei kokybiškus lavinamuosius žaislus, skirtus įvairaus amžiaus vaikams. Lavinamieji žaislai skatina vaikų greitesnę raidą, suvokimą, bendrą intelekto didinimą, smulkiąją motoriką bei kitus įgūdžius. Rūpindamiesi su kokiais žaislais vaikai žais, tėvai skatina savo vaikus augti ir suvokti aplinką kur kas greičiau bei naudingiau. Lavinamieji žaislai vieni iš populiariausių, norint sparčiai ugdyti vaikus.

Kokius lavinamuosius žaislus geriausia pasirinkti?

Labai svarbu, jog tėvai įvertintų vaikučių sugebėjimus, susikaupimo lygį. Taip pat viena iš pirmųjų indikacijų, rinktis žaislus pagal amžių. Nuo 1-2 metų, didžiausią įtaką vaikučių raidai daro įvairūs lavinamieji žaislai, kurie yra skirti lietimui su skirtingomis formomis, taip pat įvairūs ergoterapiniai labirintai, pirmosios dėlionės, žaislai su garsais, muzikiniai instrumentai bei panašus kiti modeliai. Kuo daugiau skirtingų modelių, tuo greičiau vaikas susipažįsta su pasauliu. Renkantis lavinamuosius žaislus verta atkreipti dėmesį į įvairovę.

Ar specialiųjų poreikių vaikams žaislai skiriasi?

Specialiųjų poreikių vaikams žaislai šiek tiek gali skirtis. Svarbu žaislo įvairovė, ką konkretus modelis gali duoti jūsų vaikui. Jog specialiųjų poreikių vaikams darytų didesnę įtaką raidai, reikėtų rinktis žaislą kuris turėtų ne vieną funkciją. Liečiant žaislą, svarbiausia, jog specialiųjų poreikių vaikai pajausti skirtingas formas, šilumą, šaltį bei kitas smulkias detales. 

Kokie žaislai turi didžiausią įtaką vaikų raidai?

Vaikų raidai įtaką turi įvairūs žaislai, kurių pasirinkimas gali turėti skirtingą poveikį vaiko kūrybiškumui, intelektiniams sugebėjimams ir socialiniam vystymuisi. Kai kurie žaislai, turintys didžiausią įtaką vaikų raidai, yra:

  1. Konstruktoriai: Toks kaip LEGO, Meccano arba K'NEX, kurie skatina kūrybiškumą, inžinerinius įgūdžius, problemų sprendimą ir dėmesį detalėms.

  2. Edukaciniai žaislai: Pavyzdžiui, mokomosios dėlionės, raides ar skaičius mokanti žaislai, mokomosios lentos arba elektroniniai žaislai, kurie skatina mokymąsi ir pažinimo procesą.

  3. Kūrybiniai žaislai: Pavyzdžiui, pieštukai, dažai, modeliavimo molis, plastilinas arba kūrybiniai rinkinukai, kurie leidžia vaikams išreikšti savo kūrybiškumą ir išvystyti meno gebėjimus.

  4. Raidžių ir skaičių žaislai: Pavyzdžiui, mokomieji rašymo rinkiniai, skaičiavimo lentelės arba magnetinės raidės ir skaičiai, kurie padeda vaikams mokytis abėcėlės, skaitymo ir skaičiavimo.

  5. Sportiniai žaislai: Pavyzdžiui, kamuoliai, dviračiai, batuto ar kita sporto įranga, kuri skatina fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną.

  6. Vaizdo žaidimai ir programuojamieji robotai: Kvalifikuoti ir tinkamai parinkti vaizdo žaidimai bei programuojami robotai gali padėti vaikams mokytis kompiuterinio programavimo, strateginių mąstymo įgūdžių ir problemų sprendimo.

  7. Socialiniai žaislai: Pavyzdžiui, lėlės, žaisliniai gyvūnėliai arba namų rinkinukai, kurie skatina lavinti vaikų socialinius įgūdžius, emocinį intelektą ir vaidmenų žaidimą.

  8. Muzikiniai instrumentai: Pavyzdžiui, būgneliai, klavišiniai, styginiai arba muzikiniai žaislai, kurie skatina muzikinius gebėjimus ir kūrybiškumą.

Svarbu, kad žaislai būtų tinkamai parinkti pagal vaiko amžių, suinteresuotumo sritį ir vystymosi lygį. Taip pat svarbu skatinti vaiką žaisti ne tik su žaislais, bet ir su tėvais arba kitais vaikais, kad būtų skatinami socialiniai įgūdžiai ir bendradarbiavimas.