Vaikiški termosai maistui

 mediniai žaislai

Galimybė įdėti vaikui šilto maisto vykstant į išvykas, keliones ar mokyklą tikrai verta dėmesio. Taip tėveliai gali išlaikyti subalansuotą mažylio mitybą net šiam nesant namie ilgesnį laiko tarpą. Būtent dėl šios priežasties verta paieškoti patvaraus, kokybiško ir lengvai prižiūrimo indo savo atžalai.

Renkantis šį produktą, pravartu atsižvelgi į jo dydį – mažas, pilnas termosas yra geriau nei didelis, pusiau tuščias, kadangi šilumą jis išlaikys ilgiau. Be to, kompaktiškesį indą galima lengviau įsidėti į krepšį ar kuprinę ir ten jis neužims daug vietos. Taip pat, vaikams patogiau rankytėmis laikyti mažesnio dydžio indą. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar vaikui savarankiškai bus nesudėtinga atidaryti termosą. Kai kurie jų gali būti užspaudžiamu ar užsukamu dangteliu, kiti savo principu primena užkandžių dėžutę. Svarbu, kad indas atsidarytų lengvai ir patogiai Jūsų vaikui.

Termosas tinkamas ne tik karštiems maisto produktams, bet ir šaltiems. Siekiant išlaikyti šaltus produktus termose ilgiau galima užpildyti jį ledo kubeliais ir po 10 minučių juos išėmus sudėti maistą, tuomet šis ilgiau išliks šveižias ir tinkamai vėsios temperatūros, tai itin naudinga, pavyzdžiui, salotoms. Norint maistą ilgiau išlaikyti karštą, galima termosą užpildyti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 minučių, ir išpylus sudėti paruoštą patiekalą.

Rinkdamiesi termosą įvertinkinte, kokios priežiūros indas reikalauja. Dažnai jie yra netinkami plauti indaplovėje, taigi siekiant ilgiau išlaikyti produktą kokybišką svarbu atsižvelgti į jo priežiūros rekomendacijas.

Termoso dizainą mažylis gali išsirinkti savarankiškai. Tai puikus būdas paskatinti jį netyčia „nepamiršti“ pietų, noriai valgyti bei, tuo pačiu, suteikti jam pasitikėjimo savimi.