Lovos kūdikiams 

Pristatymas per 1-3 d.d.

220.81 € -20% Akcija! 176.64
Dėti į krepšelį
Pristatymas per 1-3 d.d.

69.90 € -25% Akcija! 52.43
Dėti į krepšelį
Pristatymas per 1-3 d.d.

216.89 € -25% Akcija! 162.67
Dėti į krepšelį
Pristatymas per 1-3 d.d.

219.90 € -25% Akcija! 164.93
Dėti į krepšelį
Pristatymas per 1-3 d.d.

239.00 € -25% Akcija! 179.25
Dėti į krepšelį
Pristatymas per 1-3 d.d.

256.50 € -25% Akcija! 192.38
Dėti į krepšelį
Pristatymas per 1-3 d.d.

219.53 € -25% Akcija! 164.65
Dėti į krepšelį

Kaip pasirinkti tinkamą kūdikių lovytę?

 lovos kudikiams

Lovytė kūdikiui - yra svarbus pirkinys, laukiant šeimos pagausėjimo. Lovytė turi būti kokybiška, saugi kūdikiui bei atitiktų tėvų norus bei lūkesčius. Kaip teigia daugelis vaikų auklėjimo specialistų, kūdikio pratinimas prie savo lovos nuo pat pirmųjų jo gyvenimo dienų formuoja gerus jo įpročius ir padeda greičiau priprasti prie ritmo.
Lovyčių pasirinkimas labai didelis, tačiau yra keletas kriterijų, kurie jums padės įsigyti pačią patogiausią jums ir tinkamiausią vaikui. Taigi, nuspręskite, kur lovytė stovės, kokių funkcijų norėtumėte ir kokį biudžetą galite skirti šiam pirkiniui. Kyla klausimai kaip išsirinkti lovytę kūdikiui, kad ši būtų geras ir ilgai naudojamas pirkinys. Čia šiek tiek aptarsime kaip rinktis lovytę, kad ši taptų geriausiu kūdikio drauge.

Saugumas

Svarbu, ar lovytė neturi aštrių kampų, briaunų, lengvai lūžtančių dalių, ar visi varžtai savo vietose, niekas nekliba, dugnas tvirtai laikosi. Lovytė turėtų būti ergonomiška. Tai reiškia, turinti užapvalintus kampus, kad kūdikis neužsigautų. Jos grotų tarpai negali būti didesni už vaiko galvytę (idealūs yra apie 7 cm), nes mažylis gali įstrigti. Taip pat svarbu patikrinti, ar ji padengta specialiais, vaikų sveikatai nekenksmingais, dažais. Juk visai netrukus jūsų mažylis pradės pažinti pasaulį – viską ragaus, kramtys, tad ir lovytės dažai gali patekti į jo burną.

Iš ko pagaminta

Dažniausiai lovytės rėmas būna medinis, kadangi mediena geriau laikys naudojimo atžvilgiu, žinoma atrodo patraukliau bei taip pritraukia didesnį tėvų susidomėjimą mediniais lovytės rėmais. Tėvams yra svarbiausia, kad lovytė būtų patogi naudojimui, kūdikis joje miegotų kuo ilgesnį laiką ir iš jos neišaugtų taip greitai.

Dažnai kūdikių lovytės būna su reguliuojamu čiužinio aukščiu, kad būtų patogiau ir lengviau tėvams paguldyti į lovytę ar iš jos paimti kūdikį. Reguliuojamas lovytės pagrindas yra labai patogi lovytės funkcija, kai tik gimusiam kūdikiui pagrindas yra pakeliamas apie 50 cm nuo žemiausio lovytės pagrindo lygio, o augant vaikui, būtina nuleisti ir patį pagrindą.

Modelis ir spalva

Lovytės išvaizda neturi turėti labai didelės įtakos pasirinkimui, nors dažnai atsitinka atvirkščiai. Žinoma svarbu, kad lovytė atitiktų ir tiktų prie jūsų baldų interjero, tačiau tai neturėtų būti kriterijus, kuris ir nulems sprendimą.

Mūsų rekomendacija išsirinkti tokią lovytę kūdikiui, kuri ne tik atitiktų visus kriterijus saugiai bei patogiai lovytei, bet ir būtų pirkinys, kuris būtų vertas investicijos į kiekvienos būsimos šeimos namus.

Apsauga nuo vaikučių dantukų

Pradėjus dygti pirmiesiems vaikučių dantukams, lovos kraštas daugeliui mažylių tampa pačiu mėgstamiausiu kramtuku. Norint, jog jūsų vaikas neprisirinktų medžio atraižų į burnytę, patartina naudoti plastikinę apsaugėlę, kuri pilnai apsaugos tokią tikimybę. Kai kurie gamintojai įtraukia į komplekto kainą, o kai kurie ne. Tačiau neišsigąskite, kadangi tokios apsaugos yra standartinės ir jas galima įsigyti atskirai.